top-left

Prajitura cu mere Email
Evaluare utilizator: / 15
Cel mai slabCel mai bun 

prajitura-cu-mereIngrediente:

  • 350 g unt sau margarina
  • 400 g faina 
  • 6 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • 150 g iaurt
  • 4 linguri zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 kg mere
  • scortisoara
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 250 g branza mascarpone
  • 200 g zahar pudra

Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un bol si se face gaura la mijloc.

Se adauga sarea ,untul taiat cubulete,iaurtul,zaharul ,coaja de lamaie si 3 galbenusuri.

Se framanta bine pana se obtine un aluat usor de intins care se da la rece timp de o ora.Intre timp ,se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare.

Se calesc impreuna cu zaharul,vanilia si scortisoara.Se dau la rece si se pregateste crema de branza.

Se freaca cele 3 galbenusuri ramase cu 150 g zahar si cu branza mascarpone.Se adauga esenta de vanilie si se lasa la rece.

Se intinde o parte de aluat in tava, se pune un strat gros de mere si pe deasupra se rade restul aluatului.Se baga in cuptor si dupa ce s-a rumenit, se scoate si se rumeneste.

Se serveste cu crema de branza si se orneaza cu coaja de lamaie.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează